Esittely

Pirkanmaan Viestikilta ry on viestialan sotilaskoulutuksen saaneiden ja siitä kiinnostuneiden kilta. Sen perustivat aikoinaan 1966 viestialan sotaveteraanit, ja se toimii edelleen aktiivisesti Pirkanmaan alueella. Toimintaan kuuluvat ajankohtaiset mielenkiintoiset esitelmätilaisuudet viestiaselajiin liittyvistä aiheista, viestialan perinteiden, tietojen ja taitojen ylläpito, perinneradiotapahtumat sekä radioamatööritoiminta yhdessä OI3V Lylyn Viestivarikon radiokerhon kanssa.

Killalla on erinomaiset suhteet Puolustusvoimiin. Tämän takia jäsenillämme on mahdollisuus päästä paikkoihin ja tilaisuuksiin, joihin tavallisen kansalaisen olisi muutoin vaikeaa – jopa mahdotonta – päästä.

Kilta on Maanpuolustuskiltojen liiton (MPKL) ja Viestikiltojen liiton (VKL) jäsen.

Killan asiantuntijat toimivat kouluttajina erilaisilla viestikoulutukseen liittyvillä kursseilla. Kurssit kattavat kaiken perusviestitoiminnasta aina monimutkaisempiin viestijärjestelmiin saakka. Kurssien teemoja ovat muun muassa paikallispuolustus, elektroninen sodankäynti ja arjen viestivälineet. Asiantuntijoidemme tarjoamasta koulutuksesta ja tilaisuuksista löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Killan jäseneksi voi liittyä kuka tahansa asiasta kiinnostunut. Ennakkotieto- tai muita vaatimuksia ei siis ole. Jäsenet voivat valita killan tapahtumista ja toiminnasta itselleen kiinnostavimmat ja parhaiten sopivat.

Annamme mielellämme lisätietoja toiminnastamme. Voit ottaa yhteyttä esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hallitus (at) pviestikilta.fi

Killan historiaa lyhyesti ja yksityiskohtaisemmin.

Killan säännöt.

Voit tutustua myös menneiden vuosien toimintaan: 2007, 2008, 2009, 2010, 20112012 ja 2013. Vuodesta 2014 alkaen vanhat tapahtumat löytyvät täältä.